Aalden/Diphoorn – In oktober voert de gemeente Coevorden een aantal werkzaamheden uit om de veiligheid voor de inwoners te vergroten.

Schoolzone Aalden

In de herfstvakantie, van 18 tot en met 22 oktober, wordt de verkeersveiligheid bij de basisscholen in Aalden verbeterd. De oversteekplaatsen bij de scholen krijgen onder meer een andere kleur bestrating en opvallende gekleurde palen (Juliepalen). Ook komen er twee verkeersdrempels in de straat. Voor de weggebruikers van de Paardelandsdrift is het daarna duidelijker dat er scholen in de buurt zijn en dat zij hun verkeersgedrag hierop moet aanpassen. Tijdens de werkzaamheden is de straat voor doorgaand verkeer afgesloten en wordt het verkeer omgeleid. De gemeente Coevorden past diverse schoolgebieden in de gemeente op dezelfde wijze aan.

Fietspad Hengstmeerweg

Het fietspad langs de Hengstmeerweg bij Diphoorn wordt opgeknapt en krijgt verlichting. Het fietspad is een belangrijke verbinding voor fietsers tussen Sleen en Emmen. De opknapbeurt gebeurt met oog voor mens en milieu. Zo wordt het oude fietspad gebruikt als fundering voor een nieuwe, dunne laag beton. De nieuwe ledverlichting brandt alleen wanneer het nodig is om zo duurzaam en diervriendelijk mogelijk te zijn.

Het fietspad is twee weken (van 18 tot en met 29 oktober) gestremd. Fietsers worden omgeleid. De boeren die gebruikmaken van de oversteekplaatsen op het fietspad moeten nog wat langer geduld hebben, want het beton moet vier weken uitharden voordat trekkers en ander zwaar materieel eroverheen kunnen.

Aanpak andere fietspaden

Naast het opknappen van het fietspad aan de Hengstmeerweg is de aanpak van diverse andere fietspaden in voorbereiding. Dit kunnen onderhoudswerkzaamheden zijn of de aanleg van nieuwe fietspaden of -stroken. Wethouder Jeroen Huizing: “We willen een gemeente zijn waar ruimte is voor fietsers. Daarom hebben we samen met inwoners, ondernemers en organisatie een wensenlijst gemaakt, die in onze fietsnota is verwerkt. We zijn nu begonnen om fietspaden aan te leggen of te verbeteren. De komende jaren willen wij alle fietspaden op de wensenlijst aanpakken.”

Foto: Hengstmeerweg (Google Maps).