Schoonoord – In Schoonoord wordt op zondag 2 juni de derde editie van de Reuzenwandeltocht gehouden, georganiseerd door wandelvereniging Schoonoord en Omstreken (SEO).

De start van de Reuzenwandeltocht is bij de kantine van vv KSC aan de Sportparklaan in Schoonoord. Deelnemers kunnen kiezen uit de volgende afstanden met vaste starttijden: 30 km, 8.00-9.00 uur; 20 km, 9.00-10.00 uur; 10 km, 10.00-12.00 uur; 5 km, 11.00-13.00 uur. De route van 5 km is een belevingsroute met allerlei activiteiten onderweg (deelname niet verplicht), verzorgd door diverse sportverenigingen en Brandweer Schoonoord.

De routes gaan grotendeels door de bossen in de omgeving van Schoonoord. Het inschrijfgeld, inclusief één consumptie, is voor kinderen van 4 tot en met 12 jaar 5 euro p.p., voor personen vanaf 13 jaar is dat 12,50 euro (leden van de KWBN betalen 11 euro).

Aanmelden kan via de website van SEO of door een mail te sturen naar wandelverenigingseo@gmail.com. Op de wandeldag zelf aanmelden is ook mogelijk.

Cure ADOA Foundation

De opbrengst van de wandeltocht wordt gedoneerd aan Cure ADOA Foundation. ADOA staat voor Autosomaal Dominante Opticustrofie. ADOA is een zeldzame erfelijke aandoening. Daarbij ontstaat een probleem met de oogzenuw, die steeds dunner wordt. ADOA leidt tot een progressief verlies van het gezichtsvermogen.