Coevorden – De gemeente Coevorden start een nieuwe ronde met het aanjaagfonds voor nieuwe evenementen en vernieuwende ideeën voor bestaande evenementen. De gemeente wil hiermee inwoners aanmoedigen evenementen te gaan organiseren.

Het te besteden bedrag is 225.000 euro over een periode van vier jaar. Tijdens deze ronde kan subsidie worden aangevraagd van 2 tot en met 30 september 2019.

Evenementen zijn voor de gemeente Coevorden een belangrijke manier om de stad, dorpen of regio te promoten en zo extra bezoekers naar de gemeente te halen. Een streven is om de samenwerking en betrokkenheid van organisaties en inwoners aan te moedigen en een bijdrage te leveren aan het versterken van de lokale economie. Dit laatste kan door bijvoorbeeld meer bestedingen en overnachtingen te realiseren.

Afhankelijk van de aard van het evenement geldt een periode van twaalf tot zestien weken voor de start van het evenement. Als een aanvraag niet tijdig wordt ingediend, kan de vergunning geweigerd worden. De complete beschrijving, het aanvraagformulier, een animatiefilmpje en de voorwaarden staan op de website van de gemeente.

Een beoordelingscommissie, bestaande uit medewerkers van Stichting Toeristisch Recreatief Coevorden (ToReCo) en de gemeente, beoordelen de aanvragen.

Hoogte subsidie

De hoogte van de subsidie is maximaal 30 procent van de subsidiabele kosten van het evenement, maar nooit meer dan het daadwerkelijke tekort. De hoogte van de subsidie is maximaal 10.000 euro. Het college verleent een subsidie maximaal tweemaal aan hetzelfde evenement. In het tweede jaar bedraagt de subsidie maximaal 50 procent van de eerste verleende subsidie.