Coevorden – De meivakantie is vandaag begonnen. “Daarmee”, aldus het team Juf Wilhelmina van de Wilhelminaschool op Facebook, “is een einde gekomen aan een heel bijzondere periode van onzekerheid, afstandsonderwijs, thuiswerken en natuurlijk dagelijks videobellen. Wat hebben de kinderen en de juffen het gemist om naar school te gaan en elkaar gewoon te zien en te spreken!”

Op 11 mei is de nieuwe start van de basisscholen. Juf Wilhelmina: “We kijken met trots terug op een bijzondere tijd waarin iedereen heeft laten zien dat we samen het onderwijs hebben kunnen laten doorgaan! Vandaag zijn alle chromebooks en het huiswerk naar school gebracht en hebben de juffen een datum met elkaar in de vakantie gepland om ervoor te zorgen dat jullie 11 mei goed kunnen starten!”

Videoboodschap wethouder Huizing

Wethouder Jeroen Huizing heeft op Facebook een boodschap ingesproken. Hij zegt daarin onder meer: “Ik heb heel veel bewondering voor de enorme inzet, creativiteit en gedrevenheid waarmee de mensen in het onderwijs en de ouders invulling geven aan thuisonderwijs.” Foto: screenshot.