Dalen – Akka’s Ganzenparadijs aan de Burgemeester Ten Holteweg 47 houdt zondag 25 augustus de Open Paradijsdag. Bezoekers kunnen informatie krijgen over dierenhulpverlening. Er zijn informatiestands van onder meer stichting Het Egelhuus. Tegelijkertijd houdt DAR (Dutch Animal Rescue) Dierenambulance Emmen-Coevorden Open Ambulancedag op hetzelfde adres.

Tijdens de Open Ambulancedag kunnen bezoekers kennismaken met de medewerkers, die uitleg geven over hun werk, waarom zij dit werk doen en waarom dit zo hard nodig is.

Op de Paradijsdag zijn bovendien allerlei andere activiteiten, zoals demonstraties van Eerste Hulp bij Dieren, kleinschalige verkoop van tweedehands artikelen en heeft de Creatieve Bende leuke cadeaus. Er staan kramen met diervriendelijke lekkernijen. Kinderen kunnen geschminkt worden.

In Akka’s Ganzenparadijs zijn die dag rondleidingen en diverse stands van onder meer dierenorganisaties. Er zijn veganistische lekkernijen en vegan-ijs van Pinocchio. Muziek en schminken staan ook op het programma.

Stichting Akka’s Ganzenparadijs is een vogelopvangcentrum waar alle, met name gedomesticeerde, met de dood bedreigde vogels een onderkomen vinden. ook worden dieren opgevangen voor diverse gemeenten en opvangcentra in heel het land. Daarnaast biedt ze plek voor diverse afstandsdieren van particulieren en inbeslaggenomen dieren. Voor de dieren wordt zo mogelijk een nieuwe plek gezocht. De stichting beschikt overigens over nog twee opvangcentra, namelijk Akka’s Stadsboerderij in het Rensenpark (voormalige dierentuin) in Emmen, dat plaats biedt aan geiten, schapen, varkens, cavia’s en andere dieren en Akka’s Dependance Midden-Nederland in Spankeren, een rusthuis voor paarden, pony’s en enkele ezels.

Stichting Dutch Animal Rescue (DAR) Dierenambulance rijdt fulltime met drie auto’s en twee piketauto’s in vier regio’s, 24 uur per dag en 7 dagen per week. Het telefoonnummer voor dieren in nood is 06-57377375. Daarnaast biedt DAR voor huisdiereigenaren diverse diensten aan, zoals het vervoer naar een dierenarts.
De deuren van het terrein gaan open om 11.00 uur. De activiteiten duren tot 16.00 uur.