Noordscheschut – Het team van Noordscheschut heeft zaterdag het Prent Dorpentoernooi gewonnen. Debutant op dit toernooi, Protos uit Steenwijksmoer, behaalde een fraaie tweede plaats. Lars Smidt van Protos bleek de beste penaltyschieter.

De teams en begeleiders waren dik tevreden over het verloop van het toernooi. Sportief gezien was Noordscheschut een terechte kampioen, maar Protos liet zich meteen gelden door de finale te halen. Trainer Roeland Kwint van Protos zag in deelname aan dit toernooi een prachtige voorbereiding. “Dat het team gelijk in de finale stond, was mooi meegenomen”, aldus Kwint.

De winnaar van de allereerste editie, Noordscheschut, was ook ongeslagen doorgedrongen tot deze finale. Het verschil in klasse liet zich in de eindstrijd zien. Protos had met een vrij jong team moeite om het soms snelle spel van Noordscheschut bij te houden. Het scoorde nog wel één keer, maar Noordscheschut haalde vrij simpel de tweede titel binnen met 6-1.

Zeven jeugdspelers hadden zich geplaatst voor de Prent Penaltybokaal. Na het nemen van elk drie penalty’s bleven drie voetballers over. Van hen bleek Lars Smidt van Protos de winnaar. Hij kreeg uit handen van commissielid Klaas Veldhuis uit Dalerpeel een fraaie trofee en een wesdstrijdbal.

Alle uitslagen en foto’s staan op de website van het Prent Dorpentoernooi

Foto’s: Marcel Uiterwijk