Hardenberg/regio – Na de officiële opening van vandaag houdt Saxenburgh Medisch Centrum in Hardenberg zaterdag 24 september een open dag. Het eigentijdse, moderne ziekenhuis is inmiddels twee jaar in gebruik. Door corona werd de open dag uitgesteld. Met trots laten de medewerkers zien wat zich achter de schermen van het ziekenhuis afspeelt.

De open dag duurt van 10.30 tot 16.00 uur. Bezoekers worden verwacht in de ontvangsttent. Tevoren aanmelden is niet nodig.

Vanaf het eerste moment biedt het nieuwe gebouw de medewerkers van Saxenburgh een eigentijdse en professionele plek om goede zorg te bieden. Daarom verdient dit nieuwe Saxenburgh Medisch Centrum officiële feestelijke aandacht. Een feestje waarbij jong en oud welkom is. Er zijn diverse rondleidingen.

Zorgprofessionals staan klaar om uitleg te geven over medische aandoeningen en hun werk. In het atrium is een gezondheidsplein te bezoeken. Verder staan er in het atrium allerlei (zorg)partijen die vertellen over vitaliteit en zorginnovaties en is er speciaal aandacht voor kinderen met onder andere een poppendokter.

Er is nog veel meer te doen en te ontdekken. Neem bijvoorbeeld een kijkje in een echte ambulance. De medewerkers van Ambulance IJsselland vertellen graag meer over hun wagen. Verder is het mogelijk een duofiets te proberen en een ritje te maken in de speciale rolstoelbus die is geschonken door de Stichting Vrienden van Saxenburgh.

Meer weten wat er allemaal te doen is? Kijk dan op saxenburgh.nl/saxenburgh-open-dag.