Wezup – Een week voor de start van Kerstmarkt Wezup is het een drukte van belang in het dorp. “We zijn er bijna weer klaar voor hoor!” zeggen de vele vrijwilligers die nauw betrokken zijn bij het realiseren van de 31ste kerstmarkt. De kerstbomen liggen klaar op de brink, takken worden geknipt, priksnoeren uitgemeten en de grote bogen met een verlichte kerstster in de nok worden weer opgepoetst.

Kerstmarkt Wezup wordt dit jaar gehouden op vrijdag 8, zaterdag 9 en zondag 10 december. Er is weer een gevarieerd aanbod aan standhouders. Dit jaar zijn er drie nieuwe deelnemers: een bakker, zalmrokerij en oud-Hollands snoepwinkeltje. Er zijn dit jaar ook twee extra binnenlocaties op de route waarmee het gedeelte van de markt op de Brinkstraat verder is uitgebreid. De kerstmarkt is geopend op vrijdag van 19.00 tot 22.00 uur, zaterdag van 14.00 tot 21.00 uur en zondag van 11.00 tot 17.00 uur. De entree is gratis, evenals het parkeren.

“Het is alleen al een heel karwei om die honderden lampjes in de priksnoeren te draaien.” Bewoners van de kern van het dorp laten weten wat hen te doen staat in de aanloop naar de markt: “Onze schuur moet leeg, want binnenkort komt de versierploeg eraan!” Bestuurslid Carla Remmerswaal van de organisatie. “Die ploeg met vrijwilligers zorgt er weer voor dat de schuren en de delen worden omgetoverd in kerstsfeer.” De organisatie is blij met al die behulpzaamheid. Carla toont trots: “Het is nogal wat om je schuur of deel helemaal vrijwillig voor de kerstmarkt beschikbaar te stellen! De kerstmarkt levert veel saamhorigheid op in het dorp, maar het heeft best impact, daar staan we ook bij stil. Gelukkig weten we dat samen altijd goed op te vangen.”

Jaarlijks trekken ruim 10.000 bezoekers naar de kerstmarkt in Wezup om te genieten van de nostalgische kerstsfeer en mooie producten van de circa zestig standhouders.