Andermaal heeft de rechtbank vandaag een verzoek van Big Bazar om een afkoelingsperiode en een herstructureringsdeskundige aan te stellen afgewezen. Big Bazar liet vanochtend nog weten, dat de vestiging in Coevorden zo snel mogelijk weer open gaat.

Het eerste verzoek kwam van Big Bazar, waarna de OR van het bedrijf een poging waagde. Volgens de rechtbank heeft Big Bazar ondanks een mogelijke kapitaalinjectie onvoldoende middelen om aan haar lopende verplichtingen gedurende een af te kondigen afkoelingsperiode te voldoen.

De faillissementsaanvragen worden dinsdag opnieuw behandeld. Mr. Joost Konings, directeur van Invorderingsbedrijf Amsterdam, vertegenwoordigt een aantal partijen die het faillissement van Big Bazar hebben aangevraagd. Hij meldt aan Coevorder Nieuws, dat morgen het faillissementsaanvraag door de verhuurder in Goes op de rol staat bij de rechtbank in Amsterdam. “De verwachting is dat Big Bazar morgen om 10.00 uur in staat van faillissement wordt verklaard. De schuldeisers zijn het kind van de rekening: zij ondervinden alleen maar nadelen van het tijdrekken door Big Bazar. Als Big Bazar eerder failliet was verklaard, waren de schulden niet zo hoog opgelopen.”