Wachtum – Het vijftigjarig bestaan van FC Wachtum 1 (bij de KNVB bekend als Dalen 5) vierde vandaag het vijftigjarig bestaan. Al heel wat jaren zijn er goede contacten met FC Wachtum uit het gelijknamige dorp in Duitsland, gelegen tussen Meppen en Cloppenburg, Deze voetballers waren ook ditmaal te gast.

Na de ontvangst was er wedstrijden van de senioren en junioren. De teams van ‘Alte Herren’ van beide clubs traden in het strijdperk. Tussen de wedstrijdhelften door speelden jeugdteams van de beide Wachtums tegen elkaar.

Was het vijftig jaar geleden dat toenmalig burgemeester van de gemeente Dalen Ivo Opstelten de aftrap verrichtte, ditmaal was het de beurt aan burgemeester Renze Bergsma van de gemeente Coevorden.

Destijds deed Opstelten de aftrap samen met Gosse Dekker, ‘schoolmeester der lagere school’, en één van de initiatiefnemers van het Wachtumer elftal. Hij vroeg aan de gemeente Dalen een bijdrage in hout om er doelen van te maken. Echter, volgens de KNVB-richtlijnen was het geleverde hout te kort om er doelen van te maken.

Na de sportieve bezigheden was het tijd voor een feest met de bands The Oxford Miners en Left of Centers en dj Wim.

Foto’s: Annette Baarda/Esselien de Groot