Coevorden/regio – Ondernemers, die met hun plan de economie van Zuidoost-Drenthe kunnen versterken, zijn van harte welkom op een informatieavond over het Europese subsidieprogramma LEADER Zuidoost-Drenthe. De bijeenkomst vindt plaats op woensdag 26 februari in hotel-restaurant De Oringer Marke aan de Hoofdstraat 9 in Odoorn.

De inloop is vanaf vanaf 19.15 uur, het programma begint om 19.30 uur. Aanmelden kan via leaderzuidoost@drenthe.nl.

De Lokale Actiegroep (LAG) legt de nadruk op MKB-projecten.Voor goede, aansprekende projecten is in totaal 250.000 euro subsidie beschikbaar. Per project wordt minimaal 40.000 en maximaal 50.000 euro subsidie toegekend.

De avond wordt geopend door voorzitter Jacob Bruintjes van de LAG. Peter Roelfsema verzorgt een introductie over het LEADER-programma voor Zuidoost-Drenthe. Een ondernemer vertelt over zijn/haar ervaringen na het ontvangen van een subsidie vanuit LEADER. Eddy Schottert, accountmanager bedrijven van de gemeente Coevorden, vertelt hoe de gemeente in het proces kan meedenken.

Daarna wordt in groepen verder gepraat over ideeën die mogelijk al leven en misschien voor subsidie in aanmerking komen.

Meer informatie staat op de website van Leader Zuidoost-Drenthe en op Facebook.