Coevorden – Fysiotherapie Dalen en Fysiotherapie en Training Coevorden bieden samen met diëtistenpraktijk Van Asselt de Beweegkuur aan. De Beweegkuur is een gecombineerd leefstijlprogramma (GLI) en is speciaal voor mensen die door een matig of ernstig overgewicht gezondheidsrisico’s lopen. Denk daarbij aan bijvoorbeeld hart- en vaatziekten of diabetes.

Bij het GLI werken de fysiotherapeut, de diëtist en de leefstijlcoach nauw samen met de deelnemer om in twee jaar tijd de gezondheid te verbeteren. Dit wordt behaald door een combinatie van bewegen, gezonde voeding en gedragsverandering.

Verwijzing via huisarts

Deelname aan de Beweegkuur is altijd op verwijzing van de huisarts. De deelnemer begint de Beweegkuur met een intake bij de leefstijlcoach. De leefstijlcoach richt zich op het realiseren van blijvende gedragsverandering. Aan de hand van de intake wordt het programma samengesteld, bestaande uit een beweegplan en een voedingsplan. Het beweegplan wordt uitgevoerd door de fysiotherapeut. Daarbij helpen de buurtsportcoaches deelnemers te ontdekken welke beweegactiviteit bij hen past.

Het voedingsplan bestaat uit individuele en groepsbijeenkomsten en wordt uitgevoerd door de diëtist. Het totale programma duurt twee jaar. Het eerste jaar bestaat uit de begeleidingsfase en het tweede jaar uit de onderhoudsfase.

Volledig vergoed

De Beweegkuur wordt door de verzekeraars erkend als een effectief programma en wordt daarom volledig vergoed vanuit de basisverzekering. Ook vallen de kosten van de GLI niet onder het eigen risico.

Wie wil deelnemen, kan informatie vragen aan de huisarts. Na verwijzing van de huisarts kan aanmelding via mail: info@fysiodalen.nl of telefoon: 0524-552146.