Coevorden – De gemeente Coevorden start met een bijzonder project voor basisschoolleerlingen uit de groepen 5, 6, 7 of 8. Kinderen die heel graag willen sporten, krijgen de kans om op zes woensdagmiddagen in een FC Emmen-shirt te trainen onder de naam FC Emmen Streetleague.

Inmiddels hebben zich reeds kinderen aangemeld, maar er zijn nog enkele plaatsen vrij in Sleen, Schoonoord, Dalen en Geesbrug.

De gemeente Coevorden gaat een samenwerking aan met de maatschappelijke stichting van FC Emmen; Naoberschap United. Het project Streetleague biedt kansen om lekker te voetballen. De FC Emmen Streetleague start in de wijken Poppenhare en Lootuinen in Coevorden, Geesbrug, Dalen, Sleen, Zweeloo en Schoonoord. De gemeente Coevorden werkt in dit project samen met Maatschappelijk Welzijn Coevorden.

Finaledag

Gedurende zes weken wordt op zes locaties in de gemeente Coevorden getraind onder leiding van FC Emmen-trainers. Na zes weken hard trainen en veel plezier staat op woensdag 8 april de finaledag van de FC Emmen Streetleague in stadion De Oude Meerdijk op het programma. De supporters uit de wijken en dorpen zijn zeer welkom om hun team aan te moedigen. Bovendien zijn er voor hen leuke activiteiten.

Tijdens de finaledag strijden de teams om de cup met de grote oren. De teams worden tijdens de finale gecoacht door een speler van het eerste elftal van FC Emmen

Maatschappelijk

De trainingen in de wijken/dorpen worden gecombineerd met een maatschappelijke activiteit, zoals het doen van klusjes in de wijk en het volgen van workshops over hoe kinderen moeten omgaan met zakgeld en hoe belangrijk gezonde voeding is.

Aanmelding

Aanmelden kan HIER.