Dalerpeel – Voetbalvereniging NKvvProtos voor de jeugd van NKVV en Protos hield zaterdag een open huis. Het jeugdbestuur en de activiteitencommissie, hadden een leuk programma opgesteld. De feestvreugde werd nog verhoogd door het mooie weer.

De hoofdact was toch wel de strijd om de Smurfenbokaal. Het grote doel was voorzien van een net met enkele grote gaten. Van afstand leek het een makkie, maar het bleek toch best lastig.

De spreekstalmeesters Roel Kreeft en Patrick Biesbrouck waren gekleed in een smurfenpak en zij waren geschminkt. Gezien het zonnige weer hadden de heren het wel heel erg warm in het pak.

Voor de allerjongste spelers was het best spannend. Vior het eerst in een team moeten voetballen tijdens het 4×4-toernooi, bracht soms wat spanning met zich mee. Gelukkig waren er altijd vaders en moeders nabij om hun kroost gerust te stellen.

Voor alle deelnemers was er voldoende gratis drinken en voor de toeschouwers was er koffie en thee. In de lunchpauze kregen alle kinderen een snack en ijs, mede mogelijk gemaakt door dorpshuis De Schalm in Steenwijksmoer. Als souvenir waren er speciaal voor deze dag pennen uitgedeeld, .

Bij wedstrijden horen kampioenen. Al was deze dag bedoeld voor plezier en kennismaking met voetbal, iedereen wil winnen. De groepen waren overigens verdeeld in boven- en onderbouw.

Smurfenbokaal

Bij de Smurfenbokaal moest in de onderbouw eerst nog een spannende finale worden weggewerkt. Roos Benjamins en Joëlle Kerssies streden mochten strijden om de eerste plaats. Het werd uiteindelijk Joëlle die deze titelstrijd won en werd beloond met een beker uit Smurfenland.

Bij de bovenbouw was het Fleur van der Weide die een beker mocht meenemen naar huis.

Het 4×4 toernooi kende eveneens een leuke finale. Het was voor de jonkies Team Groningen die beloond werden met medailles en applaus.

Eindstand

De eindstand van de onderbouw was als volgt: 1. FC Groningen, 2. PSV, 3. Feyenoord, 4. FC Emmen, 5. Heerenveen, 6. AZ, 7. Heracles, 8. Bij de oudere jeugd was team Italië het sterkst. Ook deze kinderen kregen medailles en felicitaties. Bovenbouw: 1. Italië, 2. Denemarken, 3. Duitsland, 4. Spanje, 5. Engeland, 6. Portugal, 7. België, 8. Nederland

Aan het einde van deze zonnige en sportieve dag bedankte Gastsmurf Biesbrouck alle deelnemers voor hun komst, riep hij de nieuwkomers op om vooral lid te worden van NKvvProtos en sprak hij de waardering uit aan alle vrijwilligers.