Coevorden – Iedere dinsdagochtend van 10.00 tot 12.00 uur is in de bibliotheek in Coevorden het Nieuwscafé. In het Nieuwscafé wisselen de deelnemers uit wat hen raakt in het nieuws van de afgelopen week.

“Meningen zien we overal om ons heen. Mensen kunnen zich verliezen in discussies waarin de voors en tegens lijnrecht tegenover elkaar staan. Die discussie willen we in het Nieuwscafé voorkomen”, vertelt Jan Wessels. Hij is de initiator van het Nieuwscafé dat nu al zo’n twee jaar draait. “Wat we met elkaar doen, is het delen van wat ons raakt in het nieuws. Daar bevragen we elkaar op en we leggen onze ervaringen naast elkaar. Meer dialoog dan discussie dus.”

Het is een kleine, maar vaste kern van bezoekers die wekelijks naar het Nieuwscafé komt. Ze drinken samen een bakje koffie en vertellen elkaar wat hen heeft geraakt. “Het mooie is dat je zelf daardoor soms anders naar nieuwsfeiten gaat kijken”, aldus Jan. “Juist doordat er geen discussie is, ontstaat ruimte om nieuwe gezichtspunten te verwelkomen.”

Voor wie is het Nieuwscafé bedoeld? Iedereen die zijn of haar ervaringen met het nieuws wil delen met anderen en belangstelling heeft voor de beleving van anderen, is welkom in het Nieuwscafé. Aanmelden is niet nodig, iedereen kan gewoon binnenlopen.