Regio – Van de vakantieparken in Drenthe heeft 41,7 procent een Green Key-certificaat. De provincie komt hiermee op de twee na laatste plek van alle Nederlandse provincies. Met het keurmerk wordt aangegeven dat parken zich extra inzetten voor het milieu. Dit en meer blijkt uit onderzoek van Bungalowparkoverzicht.nl.

Tien vakantieparken in Drenthe zetten zich meer voor het milieu in dan de normale wet- en regelgeving vereist, in de gemeente Coevorden zijn dat Center Parcs De Huttenheugte in Dalen en Landal Aelderholt in Aalden.

Op de vakantieparken worden bijvoorbeeld milieuvriendelijke schoonmaakmiddelen gebruikt, spaarlampen en lichtsensoren geïmplementeerd en zijn er vaak zonnepanelen aanwezig. Ook zijn er vaker laadpalen voor elektrische auto’s beschikbaar. De andere veertien onderzochte vakantieparken in Drenthe hebben het duurzaamheidscertificaat vooralsnog niet.

In Nederland zijn er twee ketens waarvan alle parken een Green Key-certificaat hebben: Center Parcs en RCN Vakantieparken. Bij vier ketens is het aantal vakantieparken met het duurzaamheidskeurmerk gestegen ten opzichte van vorig jaar: Molecaten (waaronder Het Kuierpad in Wezuperbrug), Landal, Roompot en TopParken. Alleen bij EuroParcs is het aantal gecertificeerde parken gelijk gebleven.

Meer informatie is hier te vinden.