Aalden – In het kader van het Nationaal Schoolontbijt ging burgemeester Bert Bouwmeester maandagochtend op bezoek bij basisschool De Smeltkroes in Aalden, gevestigd op het terrein van het azc. De school biedt eerste opvangonderwijs aan anderstaligen. De leerlingen komen van het azc en vanuit de gehele gemeente Coevorden.

Voordat het ontbijt begon, werd de jarige Elsham toegezongen. Zij is maandag 6 jaar geworden. Het ontbijt bestond uit broodjes en beleg naar Nederlandse gewoonte, maar ook etenswaren uit verschillende culturen. Saber Qadiri, beheerder van het winkeltje op het azc, had daarvoor gezorgd. Hij toonde en serveerde producten uit zijn winkel.

De kinderen, de leerkrachten en de burgemeester lieten zich het ontbijt bijzonder goed smaken.

Donatie

Het Nationaal Schoolontbijt wordt dit jaar voor de zeventiende keer gehouden. Er doen 2.750 basisscholen en 250 burgemeesters mee. Elk jaar kiest het Nationaal Schoolontbijt een goed doel. Dit jaar is dat de Stichting Het Vergeten Kind. Burgemeester Bert Bouwmeester betaalde daarom symbolisch voor zijn ontbijt met een donatie aan de stichting, die zich inzet voor kinderen die het moeilijk hebben omdat er thuis veel problemen zijn.