Sleen – Op uitnodiging van de Bibliotheek Sleen komt columnist, dichter, schrijver en muzikant Nico Dijkshoorn op woensdag 29 maart naar Sleen. Hij treedt vanaf 20.00 uur op in Theater De Deel aan de Menso Altingstraat 6. Wie erbij wil zijn, moet snel zijn: er zijn nog slechts enkele kaarten.

Dijkshoorn is ook bekend van zijn werk als huisdichter, destijds bij ’De wereld draait door’. Naast columns publiceert Dijkshoorn romans en gedichten en schrijft hij voor televisieprogramma’s.

In 2009 verscheen zijn eerste roman ‘De tranen van Kuif den Dolder’. In 2012 gevolgd door de roman ‘Nooit ziek geweest’, waarin Dijkshoorn herinneringen ophaalt aan zijn vader. In zijn roman ‘Ooit gelukkig’ uit 2019 neemt hij zichzelf onder de loep. Uit zijn columns zijn diverse bundels samengesteld, waaronder Klein Geluk.

Zijn jongste roman ‘Bijna op de radio’ verscheen in 2022. Het boek gaat over een fictief bandje en de eindeloze treurige rondgang door het Nederlandse kroegencircuit. Dijkshoorn zit zelf ook al heel lang in een bandje. Bij het boek hoort een lied, geschreven door het fictieve hoofdpersonage. En wat een klein geluk: Nico neemt zijn gitaar mee naar Sleen om dit lied ten gehore te brengen.

Een toegangskaart kost 7,50 euro voor bibliotheekleden en 10 euro voor andere bezoekers. De kaartverkoop gaat online via deze link.

Foto Nico Dijkshoorn: Tim Knol.