De jaarlijkse Natuurwerkdag vindt plaats op zaterdag 4 november. Op een aantal plekken in de gemeente Coevorden steken vrijwilligers de handen uit de mouwen.

Op ‘t Grootveld in Dalen zijn er werkzaamheden bij het ven van 9.00 tot 12.00 uur. Op het programma staan het verwijderen van boompjes en struiken, het maken van broeihopen en het opschonen van hei. Voor informatie: Harry en Kina Mekkes via 0524-552317 of klik op deze link.

Bij de ijsbaan van IJsvereniging SEO in Schoonoord gaat een boswachter van Staatsbosbeheer met de bosmaaier aan de slag om ongewenst opslag te verwijderen. De vrijwilligers gaan snoeien en opslag verwijderen. De werkzaamheden zijn van 9.00 tot 13.00 uur. Meer weten? Kijk dan hier!

In Oosterhesselen wordt gewerkt in het Zuster Mohrpark van 9.00 tot 13.00 uur. Het gaat om het opruimen van afval, bomen planten, boompjes/struiken verwijderen, maaien en snoeien. Voor meer informatie: zie deze link.

Vanaf de Brinkstraat 8 in Wezup zijn vrijwilligers welkom tussen 9.30 en 15.00 uur. Naast het verwijderen van boompjes en struiken, wordt de hei opgeschoond en gesnoeid en worden poelen schoongemaakt. Via deze link is meer informatie te lezen.

Foto: de start van de Natuurwerkdag in 2021 in het Zuster Mohrpark in Oosterhesselen.