Coevorden/Emmen – Een 44-jarige vrouw uit Coevorden is afgelopen nacht aan de Printer in haar woonplaats aangehouden na een achtervolging door de politie vanuit Emmen. De politie kreeg een melding, dat er mogelijk gedeald werd aan de Wilhelminastraat in Emmen. De politie zag er een auto, waarvan de bestuurster werd staande gehouden en gecontroleerd. Nadat de politie de drugs wilde invorderen en haar de consequenties uitlegde, ging zij er opeens vol gas vandoor.

De politie zette de achtervolging in. De autobestuurster reed over een fietspad langs een fietser en reed door rood. Op de Hondsrugweg reed ze 135 km/u. Op de N34 besloot de politie de achtervolging te staken en optische en geluidssignalen en stopbord werden uitgezet. De politie bleef haar wel op afstand volgen. Uiteindelijk kon haar auto met twee politievoertuigen worden klemgereden.

De drugs werden meer aangetroffen, de politie vermoedt dat zij die uit de auto heeft gegooid. De vrouw kreeg processen-verbaal opgelegd voor het veroorzaken van gevaar op de weg, de overschrijding van de maximumsnelheid, het negeren van een stopteken, door rood rijden en het niet volgen van de verplichte rijrichting. Een GGD-arts heeft, in verband met de verdenking van het onder invloed rijden, bloed van haar afgenomen. Haar rijbewijs is ingevorderd.