In de kelder van een voormalig horecabedrijf aan de Sallandsestraat 20 is een hennepkwekerij aangetroffen. Burgemeester Renze Bergsma heeft besloten het pand te sluiten voor een periode van drie maanden.

De sluiting van het pand is bedoeld om de drugscriminaliteit te stoppen. Zo kan een veilig leefklimaat herstellen en de bekendheid als plek in het drugscircuit worden doorbroken. Daarmee wordt de kans op terugkeer van illegale activiteiten in het pand sterk verkleind.

De aanwezigheid van illegale activiteiten rond drugs in de buurt is lastig te herkennen, maar er zijn signalen die erop kunnen duiden. Voorbeelden zijn veel activiteiten rondom schuren en loodsen, busjes die af en aan rijden of een vreemde geur.

Melding

Door de aanwezigheid van een hennepkwekerij en een illegale aansluiting van stroom ontstaat een onveilige situatie voor omwonenden. Melding maken van (vermoedens) van een hennepkwekerij of drugshandel kan bij de politie 0900-8844. Anoniem melden kan via Meld Misdaad Anoniem. Dit meldpunt is zeven dagen per week bereikbaar via 0800-7000.