Coevorden/Dalen – In het centrum van Coevorden werd vandaag een braderie gehouden op de Markt en in de Friesestraat en Bentheimerstraat. Door het fijne weer was het behoorlijk druk en zaten de terrassen vol.

De gehele dag stond er een kraam op de Markt voor de Roparun. Er werd een grote verloting gehouden mede dankzij bijdragen van veel ondernemers uit Coevorden.

Doorkomst Coevorden

De teams van de Roparun komen vanavond door Coevorden. De teams lopen via de Markt, het eerste team zal er rond 19.00 uur zijn, het laatste team circa 23.00 uur. De teams zijn vanmiddag op verschillende tijdstippen vertrokken vanaf Vliegbasis Twente.

Op de Markt is er vanaf het begin van de avond zang en muziek van Tonny Janssen, Alie Boonstra en de band Smitvrees. De teams worden ontvangen door de Schutterij van Koeverden. Vanaf 21.30 uur zijn ook burgemeester Renze Bergsma, wethouder Joop Slomp, Miss Ganzenhoedster Lexi Dost, Mini-Miss Ganzenhoedster Sara Kosse en Mini-Mister Ganzenhoeder Niek Huisma (11) aanwezig.

Ontvangst Turfrunners

Het enige team uit de gemeente Coevorden, De Turfrunners (team 328), wordt op de Markt ontvangen door de burgemeester en de wethouder. Het team loopt ditmaal voor de realisatie van twee palliatieve kamers in het ziekenhuis van Emmen. Dat zijn kamers voor palliatieve zorg: voor mensen in de laatste levensfase. De burgemeester fietst vervolgens met het team mee naar Dalen.

Doorkomst Dalen

Rond 22.00 uur uur komen De Turfrunners in Dalen. In de kerk wordt even stilgestaan bij het goede doel van Stichting Roparun en De Turfrunners: de palliatieve kamers. Alle teams lopen door de kerk in Dalen.

De doorkomende teams worden in de kerk aangemoedigd en per team wordt het favoriete lied ten gehore gebracht. Ook kunnen de teams een kaarsje branden en een wens op het wenshart hangen.

De kerk wordt fraai verlicht en er is muziek van Inge Tibben, singer-songwriter Wesley van Bosch en Jort Broekhuizen. Zij treden op tussen 20.00 en 01.00 uur.

Route door gemeente Coevorden

De route vanaf Gramsbergen naar Coevorden en vervolgens naar Dalen en omgeving is als volgt: De Haandrik, De Hulteweg, Van Leeuwenhoekweg, Einsteinweg, Monierweg, Edisonweg, Krimweg, Spoorsingel, Kerkstraat, Markt, Haven, via George Vancouverbrug naar Kasteel, Mijndert van der Thijnensingel, Van Heutszsingel, Stationsstraat, Dalerallee, Hulsvoorderdijk, De Loo, De Bente, De Spil, Windmolen, tussendoor steken richting kerk, Hoofdstraat, Noordwijk, Reimersstraat, De Steeg, Verbindingsweg, Emmerweg, De Kamp, Luunkamp, Dalerveensestraat, Oude Dalerveensestraat, bij Stidalschool rechtsaf Hoofdstraat, De Hullen, Stieltjeskanaal, Oldenhuis Gratamaweg, richting Schoonebeek.

De opbrengst van de Roparun is bestemd voor palliatieve zorg voor mensen met kanker. Roparun kent het geld toe aan instellingen, goede doelen of projecten, die bijdragen aan de missie van de Roparun: ‘Leven toevoegen aan de dagen, waar vaak geen dagen meer kunnen worden toegevoegd aan het leven’. De deelnemende teams houden het hele jaar door acties en worden gesponsord voor het goede doel.

De teams arriveren maandag 20 mei, Tweede Pinksterdag, op de Coolsingel in Rotterdam. Er zijn twee routes: de noordelijke route en de zuidelijke route.