Schoonoord – Alle kleuters op de acht scholen in de gemeente Coevorden van Scholenvereniging Fiers hebben het prentenboek ‘Kom uit die kraan!!’ cadeau gekregen. Dat gebeurde in het kader van de actie ‘Geef een prentenboek cadeau’, die voor de zevende keer is gehouden.

Ook de kleuters van De Slagkrooie in Schoonoord kregen vrijdag een boek tijdens een leuke bijeenkomst in de school. Alle kleuters mochten een bouwvoertuig mee naar school nemen en de juf las het boek voor aan de kleuters. De kinderen mochten vertellen welk bouwvoertuig zij hadden meegenomen. En de ‘politie’ kwam langs om het boek uit te delen.

Het doel van ‘Geef een prentenboek cadeau’ is om alle kinderen te laten opgroeien tussen de mooiste boeken. ‘Kom uit die kraan!!’ is geschreven door Tjibbe Veldkamp en van illustraties voorzien door Alice Hoogstad. De inhoud van het boek: Kinderen mogen niet op de bouw komen, dat weet Bart best. Op een dag kruipt hij toch onder het hek door en bestuurt de wals, de cementwagen en de hijskraan. Waarom doet hij dat?