Oosterhesselen/regio – Muziekaanbieders in de gemeente Coevorden presenteren zich op zaterdag 16 september op de Muzieklessenmarkt in het Esdal College aan de Beatrixlaan in Oosterhesselen. Geïnteresseerden kunnen liveoptredens bijwonen, workshops volgen en muziekinstrumenten uitproberen. De markt vindt plaats van 13.00 tot 17.00 uur en is georganiseerd door cultuurcoach Simone Koelman. De toegang is gratis.

Kennismaken met muziekinstrumenten

Op de markt kan jong en oud informatie vinden over uiteenlopende instrumenten. En in veel gevallen kunnen bezoekers het instrument ook gelijk uitproberen. Muziekverenigingen Excelsior uit Oosterhesselen en Crescendo uit Sleen bieden muzieklessen aan. Daarnaast is er informatie over zanglessen en de musicalklas.

Workshops en optredens

Onderdeel van het programma zijn een trommelworkshop en een ukeleleworkshop. Ook vinden doorlopend optredens plaats van muziekverenigingen en lokale muzikanten.

Financiële ondersteuning

Helaas zijn muzieklessen financieel niet voor iedereen haalbaar. Voor deze mensen kan de Doe-Mee-Webwinkel of het Rudie Zwols Fonds uitkomst bieden. Hierover is ook informatie op de markt te verkrijgen. De Doe-Mee-Webwinkel is voor inwoners van de gemeente Coevorden met een minimuminkomen. Via de webwinkel krijgen gezinnen een budget dat ze zelf kunnen besteden bij culturele aanbieders in de regio Zuidoost-Drenthe. Het Rudie Zwols Fonds kan ook bijdragen, waardoor meedoen aan culturele activiteiten voor alle inwoners mogelijk is.

Bezoeker kunnen gitaar winnen

Onder de bezoekers van de Muzieklessenmarkt wordt een gitaar verloot. Het gaat om een beginnersgitaar, inclusief gitaartas, voetensteun, gitaarstandaard, capo en stemapparaat. De gitaar is beschikbaar gesteld door het Rudie Zwols Fonds.