Coevorden – De landelijke Open Monumentendagen worden dit weekend ook in de gemeente Coevorden gehouden. Het thema is ditmaal ‘Plekken van plezier’.

Zo waren er op zaterdag in Coevorden stadswandelingen en konden vaartochtjes worden gemaakt. Stedelijk Museum was gratis toegankelijk. In de synagoge waren rondleidingen en konden bezoekers schilderen. Bovendien konden kinderen schilderen en waren joodse hapjes beschikbaar.

In Het Frensenhoes in Meppen waren demonstraties in de houtzagerij en konden oud-Hollandse spelletjes worden gedaan.

In Aalden vond de schildersdag plaats, in Schoonoord was een tentoonstelling in de hervormde kerk te zien en in Zweeloo waren smederij Masselink en de kerk open.

Zondag

Ook zondag is er nog van alles te doen.

In Coevorden zijn bij Tourist Info Coevorden in Het Arsenaal aan de Haven gratis routes voor een stadswandeling verkrijgbaar van 12.00 tot 16.00 uur.

Stedelijk Museum Coevorden, ook gevestigd in Het Arsenaal, is gratis toegankelijk van 12.00 tot 17.00 uur.

Ook de synagoge aan de Kerkstraat is weer geopend voor rondleidingen, schilderen en luisteren naar sprookjes van 13.00 tot 16.00 uur.

In Meppen is Het Frensenhoes zondag geopend van 10.00 tot 16.00 uur voor onder andere demonstraties houtzagen, oud-Hollandse spelletjes.

De kerk aan De Wheem 10 in Zweeloo is zondag open van 12.00 tot 16.00 uur. Er is een tentoonstelling te zien.