Sleen – Het was weer een heel spektakel tijdens de Wildmanrun in Sleen op zaterdag. Vele honderden deelnemers stortten zich op het loodzware parcours. Er waren routes van 2, 5, 10 en 15 mijl, waarbij de langste afstand maar liefst zeventig hindernissen telde. Vorig jaar waren er duizend deelnemers, dat aantal is ditmaal ruimschoots overschreden met 1360 deelnemers.

Er werd gestart in groepen vanaf negen uur ’s ochtends. Start- en finishlocatie was het terrein achter de brandweerkazerne. Daar was ook van alles te doen tijdens dit weekend stOER Drenthe. Zo waren er stOERe activiteiten als buitensporten, bushcraften en houtzaagkunst van het Timberteam. Het motto van de Wildman Run is ‘Wil je wild? Wil je dirty? Kom naar Sleen!’ Dat werd volledig waargemaakt. Een deel van het parcours was uitgezet in, over en rond de Jongbloedvaart. Waren de deelnemers eenmaal terug op het terrein, dan stonden hen nog enige zeer zware onderdelen te wachten. De voldoening straalde van de deelnemers af toen zij over de finish kwamen, al zei een enkeling “Eens, maar nooit weer.”

Stoere feessies

Een ‘stoere feessie’ was er vrijdagavond met 5thWheel en zaterdagavond is er feest met Die Lustige Moeflons Musikanten). Wie na alle bezigheden tot rust wil komen, kan zondag 15 september yoga meedoen aan yoga.

OERkampement

Overnachten kan: er is een OERkampement met tipi’s voor maximaal zes personen. Dit jaar is er ook plek voor eigen tenten tot twee personen.

Keuring

De obstakels werden gebouwd door het survivalteam TommeTomme, waarna het parcours werd gekeurd door OCR International, een brancheorganisatie die op professionele wijze bezig is met OCR (Obstacle Course Racing).

Alle informatie staat op www.wildmanrun.nl en op Facebook.