Coevorden – De eerste werkzaamheden voor de uitbreiding van de parkeerplaats aan de Oostersingel starten dinsdag 17 september. Archeologen verwachten historische vondsten te doen die ze graag laten zien aan geïnteresseerden.

“De geplande uitbreiding maakt deel uit van de plannen voor een uitnodigende binnenstad waar inwoners en bezoekers kunnen genieten van historie, water en gezelligheid”, aldus de gemeente.

Archeologisch onderzoek is nodig, omdat verwacht wordt dat er historische vondsten worden gedaan, zoals resten van een oude bierbrouwerij.

Open dag

Degenen die geïnteresseerd zijn in eventuele vondsten zijn op zaterdag 28 september van 13.00 tot 16.00 uur welkom om deze te bekijken. Archeologen zijn aanwezig om uitleg te geven over de vondsten en hun betekenis voor de geschiedenis van Coevorden.

“In het verleden is bij opgravingen gebleken dat er een rijke historie onder onze voeten ligt. Wij zijn net als de inwoners benieuwd naar de mogelijke vondsten, die wij hopelijk weer kunnen uitdragen naar onze inwoners en de bezoekers van onze stad, de stad van strijd met een rijke historie. Die willen wij graag blijven uitdragen”, aldus wethouder Erik Holties.

Tegelijkertijd met de afgravingen wordt de plaatsing van ondergrondse afvalcontainers voorbereid. De werkzaamheden duren naar verwachting twee weken, afhankelijk van de vondsten.

Na het archeologisch onderzoek komt er een tijdelijke laag op de afgegraven stukken als parkeerruimte. Deze verharding blijft tot 2025 liggen, wanneer de definitieve bestrating met hergebruikte stenen van de Markt wordt aangebracht. De parkeerplaats, die als naam Duivelshoek krijgt, breidt uiteindelijk uit van 65 naar 114 plekken, waaronder speciale plekken voor invaliden en elektrische auto’s. Nieuwe groenstroken moeten de omgeving verder verfraaien.

Omwonenden zijn geïnformeerd over de werkzaamheden en wat dit voor hen betekent. Enige overlast, zoals geluidshinder en beperkte toegang tot delen van de straat, is mogelijk. De gemeente streeft ernaar de overlast tot een minimum te beperken (foto: Google Maps).