Coevorden – Miranda Peters (38) uit Coevorden debuteerde in 2018 met haar boek ‘Hart van Glas’ als eerste boek van de GAIA-trilogie. De andere twee delen zijn Hart van Vuur en Hart van Smaragd. Inmiddels heeft zij al diverse boeken op haar naam staan, is een nieuw boek net verschenen en komt de volgende uit in 21 september.

De trilogie is in het genre young adult, dus voor jongeren vanaf een jaar of vijftien. Dat zijn romantische verhalen met fantasy-elementen. Naast de trilogie schreef zij bijdragen voor de verhalenbundels ‘Brave new love’ en ‘Er was eens’.

Feelgood

Maar Miranda wierp zich inmiddels ook op het genre feelgood. “Vorig jaar heb ik op Facebook een vervolgverhaal in dit genre geschreven. Ik kreeg er zulke leuke reacties op. Ik kreeg een idee en vertelde dat aan mijn uitgever, Dutch Venture Publishing. Die vond het een prima plan.”

Pseudoniem

“Ik schreef vervolgens ‘Alles volgens plan’. Miranda gebruikt voor dit genre een pseudoniem: Myra Slot. Op de vraag hoe zij tot deze naam gekomen is, lacht zij: “Ik heb de beginletters van mijn naam gemaakt en de i vervangen door een y. Mijn eigen naam is Grendelman en zo kwam ik tot de achternaam Slot.”

‘Alles volgens plan’ is een romantische komedie met een serieuze ondertoon. Het is een genre waarbij je aan het einde altijd een fijn gevoel overhoudt. Inmiddels is het eerder deze week als e-book uitgebracht. Volgende week krijg ik de geprinte versies.” Miranda schreef het boek in een hoog tempo. “Het was eigenlijk de bedoeling om het boek volgend jaar uit te brengen. Maar ik had het hele verhaal al in mijn hoofd.”

Inhoud ‘Alles volgens plan’

Het boek speelt zich af in Italië en gaat over de 24-jarige Nora: Miranda: “Zij heeft net haar master accountancy behaald. Zij start aan haar praktijkdeel bij haar vader in de zaak. Nora is iemand, die alles volgens plan doen. Zij werkt zeer gestructureerd. Nora heeft haar oma beloofd dat zij na diens overlijden haar as uitstrooit. Als het zover is, hoort Nora tot haar verrassing dat zij per Fiat een roadtrip gaat maken. Elke dag krijgt zij haar nieuwe bestemming te horen. En dat is best moeilijk als je niet van verrassingen houdt. Tijdens haar reis ontmoet zij reisjournalist Rens, die niets volgens plan doet. Nora vindt hem behoorlijk irritant. Het einde laat zich raden, maar ik heb er wel een plot twist in verwerkt.”

Op de vraag of Miranda zelf zo gestructureerd is, zegt zij: “Ik houd wel van lijstjes van wat ik moet doen, maar zo extreem als Nora ben ik niet.”

Het boek is geredigeerd door collega-auteur Marijke Vos. “Zij kan heel kritisch naar mijn teksten kijken en dat is goed geweest. Ik heb veel aan haar adviezen gehad.”

‘Ademdief’

Het volgende boek, ‘Ademdief’, heeft zij geschreven onder haar eigen naam. Dat is namelijk weer in het genre young adult. ‘Ademdief’, met als locatie Terschelling, is het eerste deel van de nieuwe YA Fantasy-trilogie en verschijnt op 21 september. In gedachten is zij al bezig met deel 2. Op zaterdag 22 augustus is er online een boekenevent van Godijn Publishing, Dutch Venture Publishing en Hamley Books. Daarbij vertelt Miranda over ‘Ademdief’. Op haar eigen website staat alvast het eerste hoofdstuk van het boek.

Copywriting

Miranda Peters werkt enkele dagen per week in de boekhandel van haar man in Hardenberg. Verder is zij gestart met een schriftelijke cursus copywriting. “Ik leer op dingen op een bepaalde manier te schrijven. Dat heb ik al best wat uitgehaald en pas het al toen in de boeken.” Haar doel is om naast auteur ook tekstschrijver te zijn. “Ik vind het geweldig om blogs en artikelen te schrijven.”

Miranda heeft haar hele leven al geschreven. “Ik maakte altijd de langste opstellen van de klas, maar ik heb nooit gedacht dat schrijven een serieus vak was. Na de middelbare school heb ik jarenlang geen boek meer aangeraakt. Maar toen kwam de reeks Harry Potter en begon ik weer te lezen en daardoor ook te schrijven.” Met als resultaat een reeks van boeken.

De boeken van Miranda zijn te bestellen bij lokale boekhandels, de uitgever en de landelijke bekende websites als bol.com.