Coevorden – Sinds begin deze week is de XXL-vestiging van Big Bazar op het EDS-plein in Coevorden gesloten. Op de deur hangt een briefje met de tekst ‘Wegens omstandigheden tijdelijk gesloten! Wij hopen u snel weer van dienst te kunnen zijn!’

Wat de huidige status van de situatie in Coevorden is, is niet bekend. Helaas hebben zowel Big Bazar als de advocaat van de verhuurder van het pand in Coevorden (nog) niet gereageerd op vragen.

Op 25 augustus besloot de rechtbank in Assen, dat de panden in Coevorden en Assen ontruimd moesten worden gezien de grote huurachterstanden. De verhuurders van deze panden hadden een rechtszaak aangespannen. Door een zogenoemd WHOA-verzoek werd de faillissementsprocedure tijdelijk bevroren. Als zo’n verzoek om een WHOA (Wet Homologatie Onderhands Akkoord) wordt ingediend, biedt het ondernemingen de kans om met schuldeisers tot een akkoord te komen. Dit verzoek werd door de rechtbank afgewezen. Datzelfde gold voor een tweede verzoek van de OR van Big Bazar.

Inmiddels, zo blijkt uit publicaties in diverse media, is wederom een verzoek ingediend. Het moederbedrijf van Blokker verzet zich tegen de aanstelling van een herstructureringsdeskundige.