Coevorden/Emmen – In het stadion van FC Emmen is onlangs de aftrap gedaan voor het project ‘Scoor een Boek! 2020’. De gemeente Coevorden is één van de deelnemende partijen.

Het project beoogt om leerlingen van de basisschool uit de groepen 5 en 6 uit de gemeenten Coevorden en Emmen te stimuleren om met plezier te (blijven) lezen. Er doen 900 kinderen mee. Zij gaan de komende tijd zo veel mogelijk boeken lezen in de klas. Een rustsignaal voor de pauze is op 11 maart, het einde van de rust is op 18 maart en staat de tweede helft op het programma. Het eindsignaal klinkt op 17 april.

De leerlingen worden door middel van videoboodschappen aangemoedigd door profvoetballer Dennis Telgenkamp. Een goede taalbeheersing is de basis voor zelfstandigheid en een gezonde levensstijl. Met ‘Scoor een Boek!’ willen de samenwerkende partijen dat bereiken onder het motto ‘Met een boek sta je nooit buitenspel’.

Jeroen Huizing, wethouder van de gemeente Coevorden, is blij met het project: “Als gemeente Coevorden zetten we stevig in op taalontwikkeling en vergroting van de woordenschat van (jonge) kinderen. De aanpak van ‘Scoor een Boek’ heeft zich bewezen. Mooi dat er zoveel basisscholen in Coevorden en Emmen meedoen en dat er op deze manier met de scholen, onze Drentse trots FC Emmen én de bibliotheken wordt samengewerkt.”

De aftrap werd verricht door Dennis Telgenkamp (speler FC Emmen), Marchien Brons (directeur-bestuurder Bibliotheek Emmen), Jeroen Huizing (wethouder gemeente Coevorden), Lammie van der Tuuk (manager Biblionet Drenthe) en Eric van Oosterhout in zijn functie van voorzitter Stichting Naoberschap United.