Coevorden – Drie verdachten, die werden aangehouden die in de nacht van zaterdag op zondag in Poppenhare werden aangehouden gaan naar een snelrechtzitting. Dat betekent, dat zij binnen zeventien dagen voor de rechter staan.

Een van hen wordt verdacht van openlijke geweldpleging, de andere twee worden verdacht van opruiing. Een van de aangehouden mannen zond live uit tijdens de ongeregeldheden en te zien en te horen is, dat hij werd aangehouden. De livestream is inmiddels van zijn Facebookaccount verwijderd, maar op Dumpert is nog een filmpje van de aanhouding te zien. Op zondag nam een ander het filmen over en ook zijn aanhouding is vastgelegd. Getuige de beelden werd hij in Tuindorp aangehouden.

In totaal werden die nacht vijf personen aangehouden: twee mannen van 28 en 30 jaar uit Coevorden, twee mannen van 20 en 28 uit Hoogeveen en een man van 26 jaar uit Emmen.

Ook op oudejaarsavond en de avond van nieuwjaarsdag was het onrustig in de wijk. Op zondag dreigde de situatie weer uit de hand te lopen. Een helikopter cirkelde boven Coevorden en de wijk werd tijdelijk afgesloten. De burgemeester nam daarop maatregelen.

Onrustige avond in Poppenhare

Wederom onrust in Poppenhare (update)

Maatregelen in Poppenhare tot en met 2 april (update)