Meppen – In september starten werkzaamheden aan de Mepperstraat. De straat wordt opnieuw ingericht en verkeersveiliger gemaakt. Ook doet de weg straks meer recht aan het dorpse karakter van Meppen. Nog voor de bouwvak wordt reeds een slijtlaag buiten de bebouwde kom aangebracht.

Wethouder Bea Meppelink: ”Over de aanpak van de Mepperstraat in Meppen wordt al lang gesproken. Veiligheid en overlast van het verkeer zijn velen een doorn in het oog. Daarom is dit samen met het dorp opgepakt en is gewerkt aan een oplossing. Er is nu een mooi ontwerp dat het meeste draagvlak heeft.”

Aanpassingen

De maximumsnelheid in het dorp is straks 30 km per uur. Rondom het dorp wordt de snelheid naar 60 km aangepast. Rondom de brink verdwijnt het asfalt in de Mepperstraat, er komen klinkers voor terug. Op de Meppersraat komen rode fietsstroken. Bij het inrijden van het dorp vanaf de westzijde (vanuit de richting Mantinge) wordt een verkeersdrempel aangebracht. Op de kruisingen komt geel asfalt en verdwijnen de huidige klinkers.

Planning

De werkzaamheden zijn naar verwachting afgerond voor 1 december. Tijdens de uitvoering wordt het doorgaande verkeer met borden omgeleid om onnodig verkeer in het dorp te vermijden. Voor de exacte verkeersmaatregelen en de planning wordt donderdag 8 september voor de start van de werkzaamheden een inloopavond gehouden in Meppen.

Foto: Google Maps.