Coevorden – Stedelijk Museum Coevorden houdt in juli weer rondleidingen in het kasteel. Onder begeleiding van een enthousiaste ridder of jonkvrouw leren deelnemers van alles over de geschiedenis van het kasteel, het enige in de provincie Drenthe. Het is een uniek gebouw met een roerig verleden. “We nemen je mee door de ridderzaal, de blauwe torenkamer én ook lopen we door de oude gevangenis…ontdek de geheimen van Coevorden op deze spannende reis door de geschiedenis!” zo prijst het museum de rondleidingen aan.

Er zijn twee rondleidingen per dag: de ene is speciaal voor kinderen, de andere voor volwassenen. Elke rondleiding duurt ongeveer een uur. Het startpunt is Het Arsenaal aan de Haven, waarin onder andere het museum is gevestigd. Het verzoek is om een kwartier tevoren aanwezig te zijn. De rondleidingen vinden plaats op zondag 3 juli (aanmelding hiervoor is niet meer mogelijk), 10, 17 en 24 juli, de start voor kinderen is om 14.00 uur (kinderen jonger dan 12 jaar dienen begeleid te worden door minimaal één volwassene), voor volwassenen om 14.30 uur.

Aanmelden voor de rondleiding kan tot en met de woensdag voorafgaand aan de rondleiding door te mailen naar info@museumcoevorden.nl. Let op: geef in het bericht de datum, het tijdstip en het aantal personen door. Via mail wordt een officiële bevestiging gegeven. Per rondleiding kunnen maximaal 25 personen mee. Deelname kost 2,50 euro p.p. voor kinderen tot en met 12 jaar, voor andere deelnemers geldt een bedrag van 4,50 euro. Betalen kan voor het begin van de excursie in Het Arsenaal.