Mepperstraat afgesloten voor herinrichting

Mepperstraat afgesloten voor herinrichting

Meppen – De werkzaamheden aan de Mepperstraat in Meppen zijn gestart. De weg is afgesloten tot en met 25 november, een omleidingsroute wordt aangegeven. De straat wordt opnieuw ingericht en verkeersveiliger gemaakt. Ook doet de weg straks meer recht aan het dorpse karakter van Meppen. Voor de bouwvak werd reeds een slijtlaag buiten de bebouwde kom aangebracht.

Over de aanpak van de straat is lang gesproken. Veiligheid en overlast van het verkeer zijn velen een doorn in het oog. Daarom is dit samen met het dorp opgepakt en is gewerkt aan een oplossing. Het huidige ontwerp heeft het meeste draagvlak.

Aanpassingen

De maximumsnelheid in het dorp is straks 30 km per uur. Rondom het dorp wordt de snelheid naar 60 km aangepast. Rondom de brink verdwijnt het asfalt in de Mepperstraat, er komen klinkers voor terug. Op de Mepperstraat komen rode fietsstroken. Bij het inrijden van het dorp vanaf de westzijde (vanuit de richting Mantinge) wordt een verkeersdrempel aangebracht. Op de kruisingen komt geel asfalt en verdwijnen de huidige klinkers.

Foto: Google Maps.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Advertentie

Advertentie

Agenda

februari 2024
maart 2024
Geen evenementen gevonden!
Meer laden

Advertentie

Advertentie