‘Machtig Mooi’: een plek voor zingeving en ontmoeting

‘Machtig Mooi’: een plek voor zingeving en ontmoeting

Coevorden – Het winkelpand aan de Friesestraat 21 is zaterdagmiddag geopend onder de naam ‘Machtig Mooi’. Daarmee is weer een pand geopend door STIP, Stichting Tijdelijke Invulling Panden Coevorden. Gijs-Peter Kuijpers nam de uitdaging aan. “Het is een plek voor zingeving en ontmoeting. Mensen kunnen hier een kopje koffie komen drinken en een babbeltje maken. Volgende week hebben we hier cabaretier Jacob Spoelstra met een try-out van zijn oudejaarsconference Kezellig!’” Met deze voorstelling gaat Theater Hofpoort ‘buiten de poort’.

Gijs-Peter Kuijpers is dan wel bekend van evangelische gemeente De Fontein, maar hij benadrukt dat ‘Machtig Mooi’ een plek voor iedereen is. “Er kunnen hier kleinschalige optredens plaatsvinden. Wij bieden mensen hiermee een podium. Verder willen we eenmaal per maand de zaterdag afsluiten met de winkeliers. Een winkelier, dominee of kunstenaar kan kort wel vertellen en we drinken dan samen een borreltje.”

Verder is er een workshopgedeelte in het pand. ‘Machtig Mooi’ is geopend op donderdag, vrijdag en zaterdag. De vrijwilligers zijn afkomstig van De Fontein, maar ook jongeren kunnen er terecht voor hun maatschappelijke stage. Andere vrijwilligers zijn ook zeker welkom om een handje te helpen.

Laat een antwoord achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *