Coevorden – Vorig jaar ging het Steunpunt Vrijwilligerswerk Coevorden met prikkelende affiches de boer op om vrijwilligers te werven. Teksten op de affiches ware als ‘Bas doet het elke week’, ‘Kim doet het drie keer per week’ en ‘Geert doet het zes keer per maand’.

Doel was om verenigingen en andere organisaties te laten zien dat het steunpunt kan helpen bij het werven en behouden van vrijwilligers. Daarmee speelde Maatschappelijk Welzijn in op het tekort aan vrijwilligers bij veel verenigingen en stichtingen in de gemeente Coevorden.

Vrijwilligers zijn onmisbaar voor de samenleving. Maar hoe houd je als vereniging of stichting voldoende vrijwilligers of hoe breid je het aantal vrijwilligers uit? Daarom biedt het Steunpunt Vrijwilligerswerk na de zomervakantie de cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’ gratis aan.

Ervaringen

Verschillende organisaties uit de gemeente namen deel aan de cursus die in samenwerking met SportDrenthe werd opgezet. In de cursus krijgen de deelnemers allerlei waardevolle tips. Daarbij wordt gekeken hoe op de vraag van individuele verenigingen en stichtingen ingespeeld kan worden. Op de site van het Vrijwilligerssteunpunt staan filmpjes wat het de deelnemers heeft opgeleverd.

Informatieavond

Het vervolg op de campagne start op donderdag 12 september. Dan houdt het Steunpunt Vrijwilligerswerk een informatieavond over de cursus ‘Meer vrijwilligers in kortere tijd’. De bijeenkomst bij Maatschappelijk Welzijn aan de Van Eijbergenstraat 5 in Coevorden begint om 19.30 uur. Aanmelden bij via steunpuntvrijwilligerswerk@mwcoevorden.nl of 085-2735256.