Coevorden –  Het zwembad van sportaccommodatie De Swaneburg mag open blijven. “Maar wat betekenen deze maatregelen in de praktijk? In het kort: niet meer dan dertig personen, maar kleedkamers mogen openblijven”, zo staat op de Facebookpagina van De Swaneburg.

Natuurlijk gelden er meer maatregelen. Mondkapjes zijn in de loopruimte en kleedruimten verplicht. De groepsgrootte van dertig personen is exclusief personeel. De Swaneburg gaat door de nieuwe regels weer over op inschrijving. Door de tussenwand te laten zakken, mogen er dertig personen aan de wedstrijdkant aanwezig zijn en dertig aan de andere kant met inachtneming van anderhalve meter afstand. In het ondiepe gedeelte mogen maximaal acht personen aanwezig zijn. Dit aantal geldt niet voor kinderen en jongeren tot en met 17 jaar tenzij er ook volwassenen zwemmen (gemengde groepen). De beheerder moet ervoor zorgen dat het niet te druk wordt en dat de anderhalve meter afstand gehandhaafd wordt.

In de sporthal zijn kleedruimten en douches gesloten en mag maar in kleine groepen gebruik gemaakt worden van de sportzaal.

Meer informatie: 0524-513600 of info@deswaneburg.nl. De complete richtlijnen staat op de website van De Swaneburg.