Coevorden – Lotte en Eline, leerlingen uit 2havo/vwo van De Nieuwe Veste verrasten donderdagmiddag Sijke Dijkstra en Coby Pasveer van het Rudie Zwols Fonds met een cheque van 1626,60 euro.

Het geld is bijeengebracht in de aanloop naar C-Day. Dit is op De Nieuwe Veste de laatste dag voor de kerstvakantie vol activiteiten rond sport en cultuur. De organisatie van C-Day vroeg leerlingen, ouders, medewerkers en de school gevraagd om een vrijwillige bijdrage. Lotte en Eline kozen op C-Day voor de activiteit zwemmen bij Center Parcs De Huttenheugte. Ook veel andere leerlingen hadden dezelfde voorkeur.

Om te kunnen zwemmen is een zwemdiploma nodig. En dat lijkt misschien vanzelfsprekend, maar soms ontbreekt het in een gezin aan de financiële middelen voor zwemles. En dan kan, met de hulp van RZF, een kind toch zwemles krijgen. Of naar muziekles of lid worden van een sportvereniging. Sijke en Coby legden uit dat het Rudie Zwols Fonds op veel manieren kinderen en jongeren in de gemeente Coevorden kan helpen met de giften die binnenkomen. Sijke: “Met dit geweldige bedrag van De Nieuwe Veste kunnen we echt veel doen, we verwachten zeker zes kinderen hiermee vooruit te kunnen helpen.

Foto Nieuwe Veste: v.l.n.r. Sia de Grijs, docent lichamelijke opvoeding en organisatie C-Day, Coby Pasveer, Sijke Dijkstra en Eline en Lotte.