Regio – De BOKD ((Brede Overleggroep Kleine Dorpen) houdt op Valentijnsdag, dinsdag 14 februari, het lijsttrekkersdebat ‘Liefde voor onze Drentse dorpen’. Het onderwerp is hoe dorpen in de toekomst leefbaar kunnen worden gehouden.

Op de dag van de liefde is het aan de lijsttrekkers om met elkaar en het publiek, het gesprek aan te gaan. Hoe zit het met de warme gevoelens van de provinciale politiek richting de Drentse dorpen? Durven de politieke partijen het aan om hun jawoord te geven aan de Drentse dorpen? De onderwerpen in het debat zullen dus een knipoog naar de liefde hebben.

Marjolein Lauret de debatleider. Tijdens het eerste debat ‘Liefde voor elkaar’ worden alle lijsttrekkers uitgenodigd deel te nemen. Het thema van dit eerste debat gaat over de sociale agenda van de provincie Drenthe. Zou deze agenda structureel onderdeel moeten zijn van het beleid van de provincie Drenthe? En waarom wel of waarom niet? Bij het tweede debat worden ook het publiek en aanwezige vertegenwoordigers van dorpsinitiatieven en/of dorpshuizen betrokken. In dit debat gaat de aandacht uit naar twee thema’s. Het eerste thema betreft (be)houden van onze voorzieningen. Want hoe zorgen we ervoor dat dorpshuizen, bibliotheken en andere belangrijke voorzieningen behouden blijven? Hebben we ‘hart’ of zijn we ‘hard’ voor onze voorzieningen? Daarnaast is er een gesprek onder het mom van prille liefdes over hoe jongeren meer betrokken kunnen worden bij de toekomst van hun dorp.

De avond wordt muzikaal omlijst door The Serenade Sisters. Dit kwartet zal de debatten aan het begin scherp zetten door hun passende passievolle liedjes. Iedereen die de Drentse dorpen een warm hart toedraagt, kan zich aanmelden als bezoeker op 14 februari. Het lidmaatschap van de BOKD is dus niet vereist. Het debat vindt plaats in dorpshuis ’t Haoler Hoes in Hooghalen. Vanaf 19.30 uur is de zaal open. Aanmelden kan via deze link op de website van de BOKD.