Coevorden – Met de vervanging van een groot aantal tl-buizen door ledlampen hebben vijf leerlingen van De Nieuwe Veste in Coevorden een energiebesparing van bijna 10 procent gerealiseerd. Deze besparing van 270 kilowattuur per dag staat gelijk aan het gemiddeld verbruik van 32 huishoudens.

Energiebesparing is één van de onderdelen van de duurzaamheidsvisie van De Nieuwe Veste, waarbij leerlingen een belangrijke rol krijgen in het behalen van de duurzaamheidsdoelen van de school. Medewerkers en leerlingen werken samen aan een duurzame toekomst door projecten, lessen en bewustwordingscampagnes. Leerlingen die het vak Onderzoek & Ontwerpen volgen, zijn bijvoorbeeld bezig met een onderzoek naar het verbeteren van de klimaatbeheersing in school. Ook is De Nieuwe Veste samen met de gemeente en leveranciers in overleg om te kijken op welke manieren afvalscheiding en afvalreductie gerealiseerd kan worden.

Foto Nieuwe Veste: Cas Wessel,  docent Bart Kuil, Justin Dekker, onderwijsassistent Wout Ringenier, Senna Winkel, Daan Benjamins en Milan Lugies.