Coevorden – Dimmendaal Mannenmode/Nextdoor by Dimmendaal is vanaf vandaag weer geopend. De afgelopen week waren de winkels gesloten en werd alleen op afspraak gewerkt.

“Wij zijn actief op allerlei sociale media als Facebook en Instagram om het contact met de klanten te onderhouden. Na een ‘week van bezinning’ hebben we besloten de winkel te openen, omdat we met gericht beleid toch weer kansen zien”, aldus Richard Dimmendaal. Zijn indruk is, dat mensen zich goed aan de maatregelen houden. “Veel mensen blijven binnen, want het is heel rustig op straat.”

Regels

“We mogen”, vertelt Dimmendaal, “gezien de oppervlakte van de winkel zestien klanten in de winkel hebben. Uiteraard nemen we daarbij de regels in acht: houd afstand, kom zoveel mogelijk alleen en kom niet naar de winkel als jij of iemand in jouw gezin verkoudheidsklachten heeft. We hebben in de winkel handgel staan en we maken duidelijk waaraan de klant zich moet houden. Natuurlijk maken we de winkel regelmatig schoon.”

Zoals de winkeliers onderling hebben afgesproken, zijn de openingstijden van de winkels van 10.00 tot 17.00 uur.

Bezorgen

De afgelopen week werd diverse malen kleding aan huis bezorgd. “Die service hebben we normaal gesproken altijd al, maar dat kwam nu nog eens extra naar voren. We hebben diverse klanten, die de kleding altijd laten bezorgen. Van hen hebben we de maten en een redelijk beeld van hun smaak. Op basis daarvan gaan we naar de mensen toe en kunnen ze een keuze maken.”

Waardering

“Door de afgelopen week hadden we met veel klanten op een andere manier contact dan normaal gesproken het geval is. De waardering ervoor was groot.”

Schade

Net als vele andere ondernemers heeft ook Dimmendaal schade opgelopen door de coronacrisis. “We hebben zo’n 75 tot 80 procent omzetverlies geleden. Daarover heb ik ook wel contact met collega’s in de kledingbranche. Normaliter kopen wij de nieuwe collecties in op basis van de omzet en dat vormt nu dus een probleem. Zeker, omdat in augustus de nieuwe najaarscollectie alweer binnenkomt. We hebben in deze tijd niet de kans om iets te verdienen.”