Regio – De GGD Drenthe heeft de krachten gebundeld met partners van Drenthe Gezond. Gezamenlijk wordt gestart met de campagne Gezond leven in Drenthe. Inwoners van Drenthe krijgen nu nog tal van campagnes te zien. Daarin komt verandering.

In de eerste periode van de campagne staat ‘Een frisse start’ centraal. Hierin is aandacht voor de IkPas-campagne (ook wel Dry January genoemd) en voor campagnes van JOGG (Jeugd Op Gezond Gewicht) over slapen en bewegen.

Iedereen kan eigen keuzes maken die zijn of haar leven positief kan veranderen. Via de sociale media komen allerlei gezondheidsboodschappen gericht op lekker slapen, veel bewegen en tijdelijk geen (of minder) alcohol drinken.

Alle organisaties in Drenthe zijn welkom om aan te sluiten. Van gemeenten tot kleine ondernemers, van buurtteams tot vrijwilligersnetwerken, sportverenigingen en scholen. Aanmelden is niet nodig. De campagne is online. Meer informatie staat op www.ggddrenthe.nl/gezondlevenindrenthe. De jaarplanning en de toolkits zijn via deze link te vinden.