Coevorden – Derk ten Berge (62) uit Zweeloo van Belangen Buitengebied Coevorden (BBC2014), nam vanavond afscheid als raadslid van de gemeente Coevorden. Gezien zijn verhuizing naar Emmen moet hij stoppen met zijn raadslidmaatschap.

In 2013 richtten Derk ten Berge en dorpsgenoot Jan Piet Heederik BBC2014 op. Ten Berge wilde na de verkiezingen in 2014 bestuurslid van de partij blijven, maar er kwam een plek vrij in de raad. Zo trad hij in september 2014 toe tot de raad. Hij bleef raadslid tot de volgende verkiezingen in 2018, waarvan het laatste deel ook als fractievoorzitter. In maart 2018 nam Ten Berge afscheid van de raad. Echter, toen Jan Zwiers wederom wethouder werd, was Ten Berge weer aan zet.

Burgemeester Bert Bouwmeester sprak Ten Berge toe en prees zijn inzet. In de toespraken van raadslid Erik Holties en wethouder Jan Zwiers kwam naar voren, dat Ten Berge recht door zee is en ook wel bekendstaat als een knuffelbeer. Tot slot was het woord aan Ten Berge: “Ik heb veel geleerd. Wij wisten niets van regels en moeilijke termen en we deden niet alles volgens de regels. Wij werden gespaard door de andere partijen, veel waardering en dank daarvoor. Mijn mening over ambtenaren is behoorlijk bijgesteld, het zijn hardwerkende mensen. Dan de media, aardige mensen, die vaak blijven zitten bij saaie onderwerpen. En dan maar afwachten wat er wordt geplaatst.”

Jan Tempels (52) uit Dalerveen, voorzitter van BBC2014, neemt de plek in van Ten Berge en is vanavond geïnstalleerd (foto).

Lees ook:

Derk ten Berge (BBC2014) verlaat raad vanwege verhuizing