Oosterhesselen – Na de eerste editie in 2010 van de Klenckeloop in Oosterhesselen volgden er nog negen. De organisatie met als initiatiefnemer Klaas Nienhuis kijkt terug op fantastische jaren. Altijd is met enthousiasme de Klenckeloop georganiseerd.

Helaas kon de Klenckeloop in 2020 niet doorgaan vanwege corona. Het afgelopen jaar was voor de organisatie dan ook een jaar van bezinning.

De organisatie laat weten: “De kosten van het organiseren van de Klenckeloop zijn in de loop der jaren schrikbarend toegenomen. Helaas haken ook veel sponsors af. Het wordt steeds moeilijker goede sponsors te behouden en erg lastig nieuwe te vinden.

Daarnaast is het aantal deelnemers de laatste jaren behoorlijk afgenomen. In de jaren 2013/2014 deden er bij de Klenckeloop ruim meer dan 300 deelnemers mee. De laatste jaren is het aantal deelnemers teruggelopen tot rond de 150.

Ook zijn er in de loop der jaren in hetzelfde weekend als de Klenckeloop (derde zaterdag september) vier hardloopevenementen in Drenthe bijgekomen, dat is jammer want men snoept elkaar de deelnemers af.

Verder wordt het werven vrijwilligers steeds moeilijker. Ook wordt het niet gemakkelijker de veiligheid voor de atleten, vrijwilligers en toeschouwers te waarborgen. Wat het er natuurlijk ook niet leuker opmaakt is dat per 1 juli 2021 de organisatie hoofdelijk aansprakelijk kan worden gesteld voor eventuele ongevallen, van welke aard ook.”

Klaas Nienhuis, oprichter van de Klenckeloop en spil binnen de organisatie, is 75 jaar geworden. Hij vindt het organiseren inmiddels welletjes en heeft besloten definitief te stoppen met zijn vele activiteiten voor de Klenckeloop.

De organisatie bedankt alle deelnemers, sponsors, vrijwilligers en publiek, de gemeente Coevorden en alle meewerkende organisaties.

Foto: De Klenckeloop in 2019 (archieffoto Esselien de Groot).