Dalen – ‘KOEkeloeren bij de boeren’ in Dalen was een groot succes. De Zuivelboerderij Dalen van de familie Boesjes aan de Oude Coevorderweg 30, De Melkhut van de familie Smits aan de Galgaten 4 en Melkveebedrijf de Hoogehaar van de familie Bosman aan de Hoogehaar 6 ontvingen enorm veel bezoekers.

De bezoekers kwamen wandelend, fietsend en met de auto naar de drie bedrijven toe. Met name voor kinderen was het een leuk uitje, maar ook de ouders genoten met volle teugen. Op alle drie bedrijven konden de stallen worden bekeken en waren er kinderactiviteiten, zoals een stormbaan, boerenzandbak en springkussens. De kalfjes en pasgeboren varkentjes trokken natuurlijk heel wat aandacht. Verder waren er activiteiten in samenwerking met een loonwerker, veevoerbedrijf, dierenarts, rundveepedicure en kalveropfok. Er waren allerlei lekkernijen te koop als zuivel, ijs en hamburgers van de bedrijven zelf.

Er kon een mooi fietstochtje van worden gemaakt. BSV Binnenvree pakte de koe bij de horens en hield de familiefietstocht langs deze bedrijven.