Schoonoord – De feestweek van woonzorgcentrum Het Ellertsveld in Schoonoord ter gelegenheid van het tachtigjarig bestaan vloog voorbij. Maandagochtend was de opening en na allerlei activiteiten als een brunch, speurtocht, high tea en oud-Hollandse spelen werd het feest vrijdagmiddag besloten met de trekking van de loterij.

Net als de cheque van 1.000 euro, die maandag werd overhandigd, gaat ook de opbrengst van de loterij naar aanschaf van een rolstoelbus, die de oude bus gaat vervangen. De opbrengst bleek maar liefst 2.400 euro te zijn.

Trekking

Mevrouw T. Zwols-Wildeboer, de oudste bewoner van Het Ellertsveld, verrichtte de trekking samen met burgemeester Bert Bouwmeester. Mevrouw Tiny Jansen, medewerker van Vrienden van Het Ellertsveld, reikte de prijzen uit na een optreden van Dwarzz.

Verrassing bij eerste prijs

De eerste prijs, een minuut gratis winkelen bij Coop Boezen, werd gewonnen door Anneke de Roo. Zij zorgde direct na de prijsuitreiking voor een daverende verrassing. “Ik draag deze prijs over aan team 2, zodat zij voor de bewoners een minuut kunnen winkelen.” Die geste werd zeer gewaardeerd en geëmotioneerd nam een teamlid de cheque in ontvangst.

De tweede prijs, een waardebon van 75 euro van Intratuin werd gewonnen door Seppie Bonder. Een dinerbon van China Delight, ging naar mevrouw Groeneweg. Patricia Schuttrups en slagerij Knol wonnen elk een waardebon van Vis bij Hans.

Na de prijsuitreiking voerden de burgemeester en mevrouw Zwols nog een geanimeerd gesprek.

Cadeau bewoners

Daarna volgde nog het cadeau van de bewoners, die daarvoor het verjaardagsfonds hadden aangesproken. Mevrouw Wouda overhandigde een cheque aan locatiehoofd Bianca Berends. Binnenkort komt er een waterornament op de binnenplaats.

Tot slot werd nagepraat en trad Dwarzz nogmaals op.