Coevorden – De jaarlijkse Zomerschool van Brede School Som zit er weer op. Leerlingen uit de groepen 3 tot en met 8 van de drie basisscholen in Brede School Som en kinderen uit de wijken Poppenhare, Lootuinen en Tuindorp konden woensdag en donderdag meedoen aan allerlei bijzondere activiteiten.

“Het is voor de vijfde keer, dat de Zomerschool is gehouden”, vertelt Marije Ribbink, coördinator van Brede School Som, die tijdens de Zomerschool wordt bijgestaan door Kinderwereld. “Die vindt altijd plaats in de laatste week van de schoolvakanties.”

Subsidie

Marije prijst zich gelukkig, dat de gemeente subsidie heeft verleend voor een periode van drie jaar. Daarmee is het voortzetten van de Zomerschool in die periode gewaarborgd. “Daarnaast hebben we de sport- en spelmiddagen, buitenschoolse activiteiten en bijeenkomsten over bijvoorbeeld een gezonde leefstijl.”

Activiteiten

De ongeveer dertig kinderen gingen woensdag naar Outdoorcentrum Ommen om te klimmen en te kanoën en nog veel meer. Het was een geslaagde dag.

Donderdag stonden graffiti, een zeskamp, varen en vlotten bouwen op het programma. Bij de brede school konden de kinderen zich in groepen wijden aan graffiti, waarbij de fraaiste kunstwerken ontstonden. De activiteiten werden voortgezet bij de Klinkenvlierseplas. Onderdelen van de zeskamp waren onder meer een buikschuifbaan, een estafette en een letterspel met dozen. Vervolgens gingen de kinderen kanoën en vlotten bouwen.

Steeds bekender

Marije is blij met het aantal deelnemers. “Het wordt steeds bekender, zeker door de mond-tot-mondreclame en via de sport- en spelmiddagen.“

Talenten

De kinderen genoten met volle teugen. “Onder hen”, aldus Marije, “zijn kinderen die door de gezinssituatie niet op vakantie kunnen. Nu zijn ze lekker in de buitenlucht bezig. Ook zijn er kinderen die op school wat moeilijk kunnen meekomen en hier tijdens de Zomerschool hun talenten tonen en ontwikkelen.”