Coevorden – Raptim 1 speelde vanmiddag een thuisduel tegen Sweel 1. Raptim verloor voor het eerst dit seizoen, het werd 1-2 voor de bezoekers.

Onder druilerige omstandigheden begon het duel aftastend. Raptim was in de beginfase iets meer in balbezit en Sweel wachtte af. Het eerste gevaar kwam van Raptimkant toen een voorzet van Bjorn Wesseling maar net door keeper Roald Vrieling voor de aanstormende Sven Meiringh kon worden weggebokst.

Diezelfde Vrieling veroorzaakte in de negende minuut een strafschop toen hij Bram Maes in de 16 onderuit haalde. Stan Meppelink benutte dit buitenkansje en zette Raptim op een 1-0 voorsprong. Vijf minuten later had het 2-0 moeten staan toen Bram Maes via via een niet te missen kans kreeg. Hij schoot, vrij voor keeper Vrieling, ruim naast. Sweel werd voornamelijk gevaarlijk via de linkerkant, waar Stein Jansen een plaag was voor de Raptimdefensie. Veel gevaar was er in het eerste half uur niet te melden van Sweel, wel had Raptim de voorsprong kunnen vergroten. In de 24ste minuut schoot Tristen Hiddink net naast.

Na een minuut of 30 kantelde de wedstrijd. Raptim werd slordiger in de passing en Sweel voelde dat er wat te halen viel. Wederom was het Stein Jansen die net voor rust een schot losliet, gelukkig voor Raptim ging deze net naast. Ruststand 1-0.

Na rust ging Sweel door met waar het was gestopt. Raptim kreeg in de 47ste minuut een waarschuwing toen opnieuw Stein Jansen op het doel afging. Zijn inzet belandde op het dak van het doel. Tien minuten later kreeg Wouter van der Veen een grote kans, maar zijn schot werd fantastisch door Kay de Groot uit het doel gebokst.

Diezelfde Kay de Groot was echter kansloos op de vrije bal van Van der Veen. Laatstgenoemde zette in de 61ste minuut de verdiende gelijkmaker op het bord. Raptim bleef slordig en rommelig spelen en Sweel kwam rond de 75ste minuut op de verdiende voorsprong. Opnieuw was het Stein Jansen die met een goede actie Wouter van der Veen een niet te missen kans gaf. Hij bracht Sweel met 1-2 op voorsprong.

Daarna kabbelde het duel voort. Raptim kon niet en Sweel leunde achterover met de voorsprong in de rug. Het enige wapenfeit van Raptim in de tweede helft was een schot van Julian Ekkelenkamp vlak voor tijd, het eindigde bij de hoekvlag.

Sweel won verdiend en Raptim liet vandaag uit niets blijken dat het de trotse koploper is. Veel tijd om te treuren en napraten heeft Raptim niet, komende donderdag staat de lastige uitwedstrijd bij HODO op het programma.

Verslag: Jeroen Ramaker. Foto’s: Patrick de Groot