Coevorden – De kerk van de Immanuelparochie worden op woensdagavond 24 november rood aangelicht, net als vele honderden andere kerken in Nederland. Met de actie #RedWednesday vraagt de Immanuelparochie, samen met de katholieke hulporganisatie Kerk in Nood (ACN) aandacht voor vrijheid van godsdienst en de vervolging van christenen.

De Immanuelparochie doet mee aan #RedWednesday®, een internationale campagne van de stichting Kerk in Nood, om bewustzijn te creëren voor het mensenrecht op vrijheid van godsdienst. Maar liefst 67 procent van de wereldbevolking leeft in landen waar ernstige schendingen van de godsdienstvrijheid voorkomen. Christenen, in veel landen een minderheid, hebben hier in het bijzonder mee te maken.

Hoewel er ook lichtpuntjes zijn, is directeur Peter Broeders van Kerk in Nood bezorgd over de tendens: “Wat het betekent om geen godsdienstvrijheid te hebben, ervaren veel mensen elders in de wereld dagelijks. Voor ons, in een land met grote vrijheden, is het nauwelijks voorstelbaar wat het ontbreken van dit mensenrecht met hen doet. Door de coronapandemie zijn we in Nederland nu minder vrij geweest dan we gewend zijn; misschien dat we hun lijden daardoor iets beter kunnen begrijpen. Laat het een impuls zijn om ons voor wereldwijde godsdienstvrijheid in te zetten!”

Heilige Mis

In de H. Willibrorduskerk aan de Wilhelminasingel in Coevorden wordt op dinsdag 23 november en in de O.L.V. Koningin van de Vredekerk te Weiteveen wordt op woensdag 24 november een Heilige Mis gevierd voor mensen die om hun geloof worden vervolgd én voor hun vervolgers. Deze vieringen beginnen om 19.00 uur in deze kerken.

Om 19.30 uur volgt een online miniconferentie waarbij deelnemers aan @RedWednesday® in heel Nederland met elkaar in verbinding worden gesteld.

Kijk voor meer informatie RedWednesday en over de wereldwijde situatie en de ontwikkelingen ten aanzien van godsdienstvrijheid op www.redwednesday.nl