Coevorden – Raptim en Protos speelden gisteravond een derby op sportpark Klinkenvlier. De wedstrijd eindigde in een puntendeling: 1-1.

Duels tussen Raptim en Protos staan vaak bol van inzet, strijd en een onvoorspelbaar verloop. Dat was gisteravond niet anders. het eerste wapenfeit van de wedstrijd was typerend. In de eerste minuut maakte Stan Meppelink een overtreding, die meteen met geel werd bestraft. De eerste noemenswaardige kans was voor Protos in de 12de minuut. Gelukkig voor Raptim had spits Overweg zijn vizier nog niet op scherp staan en hielp hij deze kans om zeep.

Daan Dekker had een betere blik op doel, in de 13de minuut kreeg hij op rand 16 de bal in zijn bezit en hij zette met een bekeken schot de 0-1 voor Protos op het scorebord. Een paar minuten later kreeg Raptim op een meter of 20 van het Protosdoel een vrije bal. Specialist Frank Ambergen ging achter de bal staan, maar de Protoskeeper stond zijn mannetje en verwerkte deze tot corner. Gedurende de eerste helft verder weinig hoogtepunten, totdat Raptim een paar minuten voor rust via rechts een aanval inzette. De bal kwam via Stijn van der Griend voor de voeten van Sven Meijringh en hij zette de verdiende 1-1 op het formulier.

Na rust zakte het niveau van de wedstrijd naar een laag niveau. Protos op inzet en karakter loerend op de counter, Raptim minstens gelijkwaardig maar met iets minder overtuiging. In de 60ste minuut deed zich de grootste kans van de wedstrijd voor Raptim voor. Via de kluts kreeg Stijn van de Griend de bal voor zijn voeten. Hij ging alleen op de keeper af, helaas treuzelde hij te lang waardoor keeper en verdediging redding konden brengen. Aan de andere kant ook nog een aantal 100%-kansen voor Protos, gelukkig voor Raptim werd er goed door de verdediging ingegrepen op de doellijn of keeper Jerio Hoegen had een passend antwoord. Na ruim tien minuten blessuretijd vond scheidsrechter De Jong het welletjes en kon het volume van de muziek in de kantine een tikkeltje hoger worden gezet. Het bleef nog lang gezellig op de Klinkenvlier.

Het duel eindigde in 1-1 en dit was, gezien het spelbeeld, een terechte uitslag. Beide trainers zullen het gevoel hebben gehad dat er meer in had gezeten, dit zou echter niet verdiend zijn geweest.

Raptim speelt komende donderdag, 17 maart, thuis een inhaalduel tegen Steenwijkerwold. De wedstrijd begint om 19.30 uur.

Foto’s: Patrick de Groot.